SANIX VALENS HÄTYYTTELI MITALISIJOJA KANSAINVÄLISESSÄ MISS VALENTINE -KISASSA

16.2.2017Sanix Valens edusti Suomea Tarttossa sijoittuen yli 16-vuotiaiden sarjassa kilpailun neljänneksi.

Turun Pyrkivän ja Lahjan Tyttöjen seurayhteistyöjoukkue Sanix Valens matkasi Viron Tartoon keskiviikkona 8.2. kisojen virallisten harjoitusten käynnistyessä. Joukkueen fiilikset matkasta olivat jo alkujaan hyvin luottavaiset, sillä kisaohjelma oli ottanut treenisalilla suuria harppauksia niin suorituspuhtauden kuin ilmaisunkin osalta ja koreografi Riikka Penttilän tekemät muutokset olivat erityisen onnistuneita.

Torstaina 9.2. oli vuorossa alkukilpailu, josta joukkue nappasi hienot pisteet 16.20 ja sijoittuivat ensimmäisen päivän neljänsiksi vain muutaman sadasosan päähän pronssisijoituksesta. Kilpailusuoritus oli kokonaisuutena vahva, mutta suoritukseen jäi kuitenkin parannettavaa seuraavan päivän finaalikierrokselle.

Perjantain finaalisuorituksessa Sanix Valensilla näkyi rauha ja tarkkuus. Kotisalilla työstetty ilmaisu alkoi myös päästä räväkässä koreografiassa oikeuksiinsa. Pisteet jäivät kuitenkin vähän päälle kymmenyksellä edellisen päivän suorituksesta ja joukkue pysyi lopputuloksissa sijalle 4. Kilpailun kaksoisvoiton vei Venäjä Vdokhnovenien sijoittuessa ensimmäiseksi ja Roxettin toiseksi. Kolmas sija tuli suomeen Olarin Voimistelijoiden Team Esportille.

Sanix Valens jäi Viroon vielä viikonlopuksi nauttimaan World Cupin ja Challenge Cupin suorituksista. Uuden kauden avauksessa riitti jännitystä loppuun asti, sillä taistelu mitaleista oli erityisen tiukkaa.

Yli 16-vuotiaissa Venäjä ylsi myös World Cupin puolella kaksoisvoittoon Madonnan ottaessa osakilpailukultaa ja hallitsevan maailmanmestarin Expressian väistyessä hopealle. Tampereen Voimistelijoiden Minetit nappasi sarjassa puolestaan pronssisijoituksen. Juniorien sarja oli vuorostaan Suomen ilakointia, sillä kaksi kirkkainta mitalia lähtivät Minetit Eliten (Tampereen Voimistelijat, Tapanilan Erä & SC Vantaa)  ja OVO Junior Teamin mukaan (Olarin Voimistelijat). Junioren hallitseva moninkertainen maailmanmestari Victoria sijoittui pronssille. 

Onnittelut Sanix Valens -tiimille ja muille Miss Valentinen sekä World Cupien onnistujille hienosta kauden 2017 avauskilpailusta!