JOUKKUEVOIMISTELUN SM-KILPAILUT HUIPENTUIVAT SM-MITALEIHIN JA HUIPPUSUORITUKSIIN

31.5.2019


Viime viikonloppuna kilpailtiin voimistelulajien yhteiset suomenmestaruuskipailut Turussa. Kupittaan urheiluhallilla voimistelijamme pääsivät huipputuloksiin ja aina SM-mitaleille asti

12-14-vuotiaiden SM-sarjassa Pyrkivän nimiin napattiin hopeiset SM-mitalit, kun Sanix Sade voimisteli 35 joukkueen joukosta kilpailun toiseksi. Finaalissa joukkue ylsi ennätyspisteisiinsä 18.60, jotka sisälsivät niin teknisen kuin taiteellisenkin osa-alueen bonukset. Yhteispisteiksi alku- ja loppukilpailusta Sanix Sade voimisteli 36,750. ”Joukkue on voittanut tällä kaudella kaikista kilpailuista mitalit ja kausi oli upea päättää SM-hopeaan”, kommentoi valmennustiimi. Samassa sarjassa kilpaillut Sade karsiutui tiukasta finaalista ja päätti kisan alkukilpailun pisteisiin 15,850. Vaikka kauden pääkilpailussa ei ylletty omalle maksimitasolle, saa sarjanousukauteen ja sen komeaan mitalisaldoon olla kokonaisuutena tyytyväinen. 

Juniorien sarjassa seurayhteistyöjoukkue Sanix Valens Junior pystyi näyttämään parastaan ja jäi mitalisijoista vain 0,25 pisteen päähän. Finaalin vapautunut ja vahva suoritus ansaitsi myös kokoonpanon ennätyspisteet 17.85 ja yhteispistein 35.300 joukkue sijoittui sijalle 4/15. ”Matolla oli ihana tehdä ja antaa itsestään 110%. - tekemisen ilo välittyi myös katsomoon”, hehkuttaa tiimi. Myös SV Valor päätti ensimmäisen kautensa juniorien sarjassa onnistumiseen saavuttaen pisteet 15,25 ja sijan 12 kovatasoisessa alkukilpailussa. Kisamatolla nähtiin vahvinta ja tarkinta SV Valoria. 

Naisten sarja miteltiin perjantaina ja lauantaina. Seurayhteistyöjoukkue Sanix Valens suoritti vahvasti kotiyleisön korvia huumaavan kannustuksen alla ja saavutti molempina päivinä huippupisteet: alkukilpailusta 18,150 ja loppukilpailusta 18,40. Yhteispisteet 36,55 oikeuttivat upeaan neljänteen sijaan. Sanix Valensin nousu naisten SM-sarjan kärkikahinoihin on ollut vauhdikas ja SM-finaalissa joukkue saavutti omat ennätyspisteensä, joista on hieno lähteä kohti tulevaisuuden tavoitteita.